Aanleverspecificaties

Maak jouw eigen ontwerp gereed om te lasersnijden of graveren

Gebruik voor het aanleveren een tekenprogramma zoals Adobe Illustrator. En lever het ontwerp aan als vectorbestand, dit mag als een .AI of .PDF.

D.m.v. onderstaande kleurgebruik kunnen wij zien wat gegraveerd of uitgesneden moet worden. Maak jouw ontwerp dus ook op deze manier op.

Afbeeldingen kunnen wij dus niet lasersnijden. Wel kunnen wij afbeeldingen graveren mits het een goede resolutie heeft (DPI). Hoe hoger die DPI hoe minder de kans op pixelige gravures.

Snijlijn Rood (RGB: 255,0,0)

Vlakgraveren Blauw (RGB: 0,0,255)

Lijngraveren Magenta (RGB: 255,0,255)

Regels

  • Maximale grootte van ontwerp mag 1200x90cm zijn
  • Lever jouw ontwerp altijd aan op schaal van 1:1
  • Alle lijnen moeten gesloten zijn
  • Tekst omgezet naar lettercontouren
  • Verwijder dubbele lijnen
  • Gebruik een lijn dikte van 0,2mm 
  • Maak gebruik van bovenstaande kleuren om snij & graveerlijnen aan te geven

Teksten

Zorg ervoor dat je teksten omzet naar letteromtrekken (lettercontouren). Anders bestaat de kans dat wij het lettertype niet hebben en wij daarop een foutmelding krijgen.

Dubbele lijnen

Controleer altijd of er geen dubbele lijnen in het ontwerp zitten. De lasermachine ziet elke lijn in het bestand (ook lijnen die onder een laag verstopt zitten) en zal daarom elke lijn snijden of graveren. Dubbele lijnen zorgen voor slechte resultaten en kost meer doordat het langer duurt voordat het klaar is.  

Snedebreedte

Afhankelijk van het materiaal krijg je te maken met een snedebreedte. De laserstraal zelf is 0,1mm. Als de laserstraal door het materaal brandt dan brandt het nog een keer 0,1mm van het materiaal weg. Totaal zal er dus 0,2mm van het materiaal verdwijnen.

Voorbeeld:

Uitleg lasersnijden